STRAAL- EN
SCHILDERWERKEN

Tavenier b.v.

'De basis voor ons bedrijf werd gelegd in 1949, toen mijn vader een zandstraalbedrijf begon.

De eerste jaren verrichtte het bedrijf voornamelijk buitenwerk, zoals het zandstralen van mijnwerkershuisjes in Limburg, het schoonmaken van het Historisch Museum, stralen van staalconstructies, enz. Zo ging het tot 1957 toen het zandstraalbesluit van kracht werd. Dat betekende een hele omschakeling.

Zand werd vervangen door straalgrit en behoefte aan een centraal gelegen bedrijf nam toe.

De ruimte werd gevonden aan de Opijnenstraat 29-31, Waalhaven, Pier 4. De eerste gritstraalcabine werd gebouwd en dat was het begin van een snelle groei van het bedrijf tot het TAVENIER van nu.'

TAVENIER, een hypermodern bedrijf dat kan bouwen op een ploeg vakbekwame medewerkers, die weten welke kwalitiet en service onze klanten gewend zijn.

H.D.J. Tavenier.

Tavenier: voor het stralen van staal en staalconstructies

Met al bijna 50 jaar ervaring weet TAVENIER wat staalstralen is. Volgde de nieuwste ontwikkelingen op de voet en heeft de meest technische machines in huis. Die zorgen voor een constante kwaliteit. En een zeer snelle levering. Staalstraalbedrijf TAVENIER verwerkt zowel geconstrueerd als ongeconstrueerd materiaal, zoals balken, platen (o.a. voor de scheepsnieuwbouw en scheepsreparatie) en raatliggers. Ongeconstrueerde delen voor onder andere landbouwconstructies en offshore-materiaal, waaronder kolommen en constructiedelen voor booreilanden.
De werpstraalmachine is speciaal ontwikkeld voor de doorvoer van geconstrueerd materiaal (spanten, portaalregels, hekken, ladders, enz.). Natuurlijk verwerkt deze machine ook ongeconstrueerd materiaal, zoals balkijzer met lengtes van meer dan 30 meter.
De automatische handstraalcabine werd gebouwd voor constructies van grote afmetingen, tot 18x7x5 meter. Voor het transport zijn 3 bovenloopkranen van ieder 5 ton in gebruik. TAVENIER beschikt bovendien over complete mobiele straalinstallaties voor werk ter plaatse. Als kwaliteitsnorm hanteert TAVENIER minimaal SA 2,5.

Tavenier: voor verven en coaten

Ook met verven en coaten heeft TAVENIER bijna een halve eeuw ervaring. Tavenier verft en coat onder voortdurende kwaliteitscontrole door de grote verffabrikanten. Is thuis in eenlaagssystemen tot de meest ingewikkelde meerlagen-coatings.
Voor kolommen en constructiedelen van booreilanden voerden wij de coating uit conform de zeer strenge offshore-normen.
TAVENIER is o.a. gespecialiseerd in de behandeling van scheepscasco's (o.a. van jachten in aanbouw). Schildert vanzelfsprekend ook af op de bouwplaats. En heeft een ijzersterke garantie voor elke door TAVENIER uitgevoerde oppervlakte behandeling. TAVENIER: voor verven, coaten en conserveren van staal en staalconstructies.

Tavenier: voor gevelreiniging

Als je kunt staalstralen dan zal het gevelstralen ook wel lukken. Dat denken veel opdrachtgevers. Dat denken veel staalstraalbedrijven ook. TAVENIER heeft vanaf 1949 ervaring met gevelreiniging. Voerde al in de vijftiger jaren een belangrijk Rotterdams project uit: de gevelreiniging van het Historisch Museum. Dus ook voor chemisch reinigen, bel TAVENIER even. Ons moderne mobiele materieel staat klaar. En onze reinigingsspecialisten nemen een schat aan ervaring mee.

TAVENIER werkt o.a. voor de Rijksgebouwendienst, Rijkswaterstaat, de Genie en de PTT. Opdrachtgevers die evenals TAVENIER niet over een nacht ijs gaan. Die constante kwaliteit, scherpe prijzen en korte levertijden eisen. Dat opdrachtgevers van naam steeds weer terugkomen bij TAVENIER zegt voldoende. Is voldoende garantie voor u, dat uw opdrachten bij TAVENIER in goede handen zijn.

Aangesloten bij de vereniging van metaalbeschermingsbedrijven.

Straal- en Schilderwerken Tavenier B.V.
Opijnstraat 29-31
Waalhaven, pier 4, Havennummer 2228
3087 CE ROTTERDAM
Telefoon: 010-429 11 22
Telefax : 010- 495 07 08